ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
   
   
    Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 22:03
     
     
     
     

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΔΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Φ.Δ.Χ.
——————————————————————————

ΑΘΗΝΑ,  05/03/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Στις  16/02/2014, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη κοινή σύσκεψη των Προέδρων των Ομοσπονδιών Θεσσαλίας-Κεντρικής Ελλάδος, Εύβοιας, ΠΟΕΜΙΦΑ, Καραγωγέων, Βορείου Ελλάδος, ΟΦΑΕ, Π.Σ.Χ.Ε.Μ., Κεντρικής Ελλάδος Δυτικής Στερεάς & Πελοποννήσου και τέθηκαν οι άξονες διεκδίκησης των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο και ιεραρχήθηκαν όπως αναφέρθηκαν στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε και αφορούν:

1) Παράνομη μεταφορά από αλλοδαπά φορτηγά και Ι.Χ. φορτηγά.

2) Φορολογικό – Μείωση Φορολογίας – Φορτωτικά και Συνοδευτικά έγγραφα – Παρακράτηση Φόρου 20% για μείωση του κόστους μεταφοράς.

3) Διόδια – Μείωση τελών διοδίων.

4 Υπουργείο Εργασίας- ΟΑΕΕ Ασφαλιστικό – Εργασιακά.

Τα θέματα αυτά εξουσιοδοτήθηκαν να διαπραγματευτούν με τους αρμόδιους υπουργούς οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών που συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Από τις διαπραγματεύσεις των Προέδρων των Ομοσπονδιών με τους αρμόδιους υπουργούς που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα δεν δόθηκαν λύσεις στα ανωτέρω θέματα.

Μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών αποφάσισαν την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης απεργίας που αρχίζει την Παρασκευή 07/03/2014 και ώρα 12η νυχτερινή.

Το Σάββατο, 08/03/2014 ώρα 11η  πρωινή, καλούνται  στην Αθήνα, στην αίθουσα των αυτοκινητιστών, Πειραιώς 4, 6ος όροφος σε Πανελλαδική Γενική Συνέλευση  όλοι οι Πρόεδροι των Σωματείων της χώρας για να προγραμματίσουν το συντονισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

1.ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΕΝΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ & ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΤΖΙΜΟΡΑΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

2.ΕΥΒΟΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΚΑΡΚΑΛΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

3.Π.Ο.Ε.ΜΙ.Φ.Α.    ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

4.ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΡΑΓΩΓΕΩΝ         ΚΑΣΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

5.Ο.Φ.Α.Ε.  ΚΕΝΑΝΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

6.Π.Σ.Χ.Ε.Μ   ΣΚΟΥΛΙΚΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

7.Ο.Φ.Α.Β.Ε.  ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

8.ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΝΤΡ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ & ΠΕΛ/ΝΝΗΣΟΥ ΝΟΥΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ