ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
   
   
    Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 21:58
     
     
     
     

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το ΠΣΧΕΜ σας ενημερώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε τα εξής πρόστιμα, για παράνομο καθορισμό τιμών (cartel), στις κάτωθι βιομηχανίες κατασκευής φορτηγών (μεσαίου η βαρέως τύπου):

-DAF (πρόστιμο 752 εκ. ευρω),

-Volvo/Renault (670 εκ.ευρω),

-Iveco (494 εκ. ευρω),

-Daimler (ένα δις. ευρω),

-Scania (880 εκ. ευρω),

-Η εταιρεία ΜΑΝ (ιδιοκτησίας Volkswagen), επειδή απεκάλυψε το καρτέλ, έλαβε πλήρη ασυλία. 

Εφόσον έχετε φορτηγά (ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ή ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ) των κατασκευαστικών εταιρειών που σημειώνεται ανωτέρω και κατασκευάστηκαν από το 1997 έως το 2011, τότε η Νομική Εταιρεία Roberts Law Firm, η οποία ειδικεύεται σε θέματα παράνομου καθορισμού τιμών (καρτέλ), αναλαμβάνει, ΑΝΕΞΟΔΩΣ για σας να διεκδικήσει το ποσό που παρανόμως εισέπραξε η βιομηχανία από την οποία αγοράσατε τα φορτηγά και υπολογίζονται περίπου 10-20% του τιμολογίου αγοράς.

Επί πλέον δικαιούσθε τόκους από την ημερομηνία αγοράς, που ομοίως θα διεκδικηθούν.

Η εταιρεία θα εισπράξει αμοιβή ΜΟΝΟΝ στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δικαιωθούν και λάβουν πίσω τα παρανόμως καταβληθέντα ποσά.

Το ποσοστό που θα εισπράξει η εταιρεία από την αποζημίωση, όπως θα διαβάσετε στα έγγραφα της εταιρείας, είναι 25% αμοιβή και 8% το κόστος, συνολικά 33%.

Τυχόν αμφισβητήσεις θα επιλυθούν από Ελληνικά δικαστήρια.

Όλα τα παραπάνω αναφέρονται ρητώς στο σχέδιο συμφωνίας που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΠΣΧΕΜ (σχετικό έγγραφο: Panhellenic Syndicate Agreement και το κείμενο στα ελληνικάΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ).  

Για την εντολή εκπροσώπηση σας θα βάλετε την σφραγίδα της εταιρείας σας στην τελευταία σελίδα κάτω δεξιά του σχεδίου συμφωνίας, την οποία θα υπογράφει ο νόμιμος εκπρόσωπός της,  και θα αναγράψετε τον συνολικό αριθμό των φορτηγών σας.

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση, στο ακόλουθο αρχείο: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ

Την  εντολή εκπροσώπησης θα την αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση ambassadortsikouris@robertslawfirm.us.

Για το ΠΣΧΕΜ

Ο Πρόεδρος

Πέτρος Σκουλικίδης