ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
   
   
    Πέμπτη, 14 Δεκέμβριος 2017 14:53
     
     
     
     

Νέα

Και οι επαγγελματίες του ευρύτερου κλάδου των μεταφορών προστίθενται στη λίστα με όσους πρέπει να διαθέτουν αυτόματα μηχανήματα για συναλλαγές με κάρτες (POS).

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου και της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, η… Continue reading

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ασπροπύργου αξιώνει την αναστολή της Υπουργικής Απόφασης Φ.Ε.Κ. 3769 Β, 26-10-2017, δηλαδή την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών στο οδικό δίκτυο που αφορά στον Ασπρόπυργο.

Ειδικότερα, η – με… Continue reading

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το ΠΣΧΕΜ σας ενημερώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε τα εξής πρόστιμα, για παράνομο καθορισμό τιμών (cartel), στις κάτωθι βιομηχανίες κατασκευής φορτηγών (μεσαίου η βαρέως τύπου):

-DAF (πρόστιμο 752 εκ. ευρω),

-Volvo/Renault (670 εκ.ευρω),

-Iveco (494 εκ. ευρω),… Continue reading

Από 14/11 έως και 1/12/2017, οι ενδιαφερόμενοι μεταφορείς μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο Γενικό Πρωτόκολλο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών – Aναστάσεως 2 – Τ.Κ.: 15669 Παπάγου, για τις άδεις ΕΔΥΜ του 2018.  

Οι άδειες ΕΔΥΜ προορίζονται… Continue reading

Στη μερική τροποποίηση των εντύπων αίτησης και αδειοδότησης για τη διέλευση οχημάτων μικτού βάρους, άνω των 3,5 τόνων, στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με βάση τη πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία.  

Για αναλυτικές πληροφορίες:  ΕΝΤΥΠΑ… Continue reading

Στην απαγόρευση χρήσης του παράπλευρου οδικού δικτύου και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος των οδικών εμπορευματικών μεταφορών θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ Πέτρος Σκουλικίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ θα μιλήσει στην εκπομπή… Continue reading

Στο καθορισμό και σήμανση των οδών, οι οποίες χρησιμοποιούνται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητοδρόμων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας και στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών, προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, οι παράδρομοι που απαγορεύονται οριστικά… Continue reading

Επείγουσα υπενθύμιση για το Ηλεκτρονικά Αναγνωρίσιμο Σήμα

Συνάδελφοι,

Σας υπενθυμίζουμε ότι, με την υπ’ αριθμ. Γ456/ΟΙΚ.8061/487/2017, απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ΦΕΚ Β ΑΡ.476/2017 άλλαξε η νομοθεσία χορήγησης των Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμων Σημάτων – Η.Α.Σ. ως εξής:

Το ΗΑΣ σύμφωνα… Continue reading

Την Κυριακή, 02-07-2017, πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του Π.Σ.Χ.Ε.Μ. Πανελλαδική Γενική Συνέλευση, με την συμμετοχή προέδρων και μελών των Σωματείων και των Ομοσπονδιών του κλάδου.

Θέμα της Γ. Σ. ήταν η πραγματοποίηση ή η αναστολή της προγραμματισμένης, για… Continue reading

Στις 2 Ιουλίου διεξάγεται η γενική συνέλευση των ΦΔΧ Αττικής, Εύβοιας και Νησιών Αιγαίου, η οποία ρίχνει την «αυλαία» των αντίστοιχων γενικών συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν ανά την επικράτεια, λαμβάνοντας χαρακτηριστικά πανελλαδικής συγκέντρωσης.

Η πανελλαδική συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο… Continue reading