ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
   
   
    Πέμπτη, 23 Νοέμβριος 2017 11:07
     
     
     
     

Επικαιρότητα

Από 14/11 έως και 1/12/2017, οι ενδιαφερόμενοι μεταφορείς μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο Γενικό Πρωτόκολλο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών – Aναστάσεως 2 – Τ.Κ.: 15669 Παπάγου, για τις άδεις ΕΔΥΜ του 2018.  

Οι άδειες ΕΔΥΜ προορίζονται… Continue reading

Στη μερική τροποποίηση των εντύπων αίτησης και αδειοδότησης για τη διέλευση οχημάτων μικτού βάρους, άνω των 3,5 τόνων, στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με βάση τη πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία.  

Για αναλυτικές πληροφορίες:  ΕΝΤΥΠΑ… Continue reading

Στο καθορισμό και σήμανση των οδών, οι οποίες χρησιμοποιούνται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητοδρόμων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας και στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών, προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, οι παράδρομοι που απαγορεύονται οριστικά… Continue reading

Επείγουσα υπενθύμιση για το Ηλεκτρονικά Αναγνωρίσιμο Σήμα

Συνάδελφοι,

Σας υπενθυμίζουμε ότι, με την υπ’ αριθμ. Γ456/ΟΙΚ.8061/487/2017, απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ΦΕΚ Β ΑΡ.476/2017 άλλαξε η νομοθεσία χορήγησης των Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμων Σημάτων – Η.Α.Σ. ως εξής:

Το ΗΑΣ σύμφωνα… Continue reading

Π.Σ.Χ.Ε.Μ. – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ & ΣΩΜΑΤΕΙΑ Φ.Δ.Χ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ Φ.Δ.Χ.ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

Μετά την ψήφιση του νόμου 3887/2010 και την απελευθέρωση του κλάδου με πολύ μεγάλη προσπάθεια και χωρίς την βοήθεια των συναδέλφων που απογοητευμένοι από την εξέλιξη των… Continue reading

Στην τροποποίηση της αριθ. οικ.: 83674/10181/ 02.02.2017 κοινής υπουργικής απόφασης «Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων σε τμήματα των Εθνικών οδών κατά τη διάρκεια του έτους 2017», προχώρησαν τα συναρμόδια υπουργεία.  

Επίσης, στο ίδιο ΦΕΚ περιέχεται ο καθορισμός των διοικητικών… Continue reading

Στην έγκριση των εντύπων αίτησης και αδειοδότησης για τη διέλευση οχημάτων μικτού βάρους, άνω των 3,5 τόνων, στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, εγκρίθηκαν τα έντυπα:

Α./ Αίτησης,

Υπόδειγμα 1 – Μόνιμος… Continue reading

Στον περαιτέρω καθορισμό των εξαιρέσεων, από την απαγόρευση διέλευσης στο παράπλευρο και εναλλακτικό οδικό δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας, προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Αναλυτικές πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο: PARAPLEYRODIKTYO

Βελτίωση κατέγραψε, το 2015, η αγορά των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, όπως προκύπτει από τη σχετική έρευνα που δημοσίευσε, σήμερα (23/1/17), η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, παρατηρείται αύξηση του βάρους των φορτίων /εμπορευμάτων που διακινήθηκαν με… Continue reading

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την παράταση της υποχρεωτικής τοποθέτησης ABS.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, «η περίπτωση β της παραγράφου 3 της υπουργικής απόφασης 28366/2098/06 (Β΄441/11-4-2006), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«β) Απαγορεύεται n κυκλοφορία των οχημάτων της παραγράφου 1… Continue reading