ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
   
   
    Κυριακή, 18 Φεβρουάριος 2018 20:03
     
     
     
     

Επικαιρότητα

ΑΘΗΝΑ, 07/02/2018

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι το ΣτΕ ανέβαλε, για 5η φορά, την εκδίκαση της Αίτησης Ακυρώσεως του Π.Σ.Χ.Ε.Μ. που αφορά την απαγόρευση διέλευσης όλων των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων μικτού βάρους σε όλο το οδικό δίκτυο που χρησιμοποιείται… Continue reading

Λάβαμε από την Τροχαία και δημοσιεύουμε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι σε ισχύ, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Αναλυτικές πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο: 7-2-2018

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με το άρθρο 354 του Νόμου 4512/2018, ΦΕΚ 5Α, αντικαθίσταται το άρθρο 10 του Νόμου 3887/2010, ΦΕΚ 174Α,  που αφορούσε την καταβολή φόρου 3% επί του ποσού της αδείας στις μεταβιβάσεις Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης.

Ο φόρος 3% επί… Continue reading

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας ισχύει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, όπως υπογραμμίζει η Ελληνική Αστυνομία.… Continue reading

Και οι επαγγελματίες του ευρύτερου κλάδου των μεταφορών προστίθενται στη λίστα με όσους πρέπει να διαθέτουν αυτόματα μηχανήματα για συναλλαγές με κάρτες (POS).

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου και της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, η… Continue reading

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ασπροπύργου αξιώνει την αναστολή της Υπουργικής Απόφασης Φ.Ε.Κ. 3769 Β, 26-10-2017, δηλαδή την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών στο οδικό δίκτυο που αφορά στον Ασπρόπυργο.

Ειδικότερα, η – με… Continue reading

Από 14/11 έως και 1/12/2017, οι ενδιαφερόμενοι μεταφορείς μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο Γενικό Πρωτόκολλο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών – Aναστάσεως 2 – Τ.Κ.: 15669 Παπάγου, για τις άδεις ΕΔΥΜ του 2018.  

Οι άδειες ΕΔΥΜ προορίζονται… Continue reading

Στη μερική τροποποίηση των εντύπων αίτησης και αδειοδότησης για τη διέλευση οχημάτων μικτού βάρους, άνω των 3,5 τόνων, στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με βάση τη πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία.  

Για αναλυτικές πληροφορίες:  ΕΝΤΥΠΑ… Continue reading

Στο καθορισμό και σήμανση των οδών, οι οποίες χρησιμοποιούνται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητοδρόμων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας και στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών, προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, οι παράδρομοι που απαγορεύονται οριστικά… Continue reading

Επείγουσα υπενθύμιση για το Ηλεκτρονικά Αναγνωρίσιμο Σήμα

Συνάδελφοι,

Σας υπενθυμίζουμε ότι, με την υπ’ αριθμ. Γ456/ΟΙΚ.8061/487/2017, απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ΦΕΚ Β ΑΡ.476/2017 άλλαξε η νομοθεσία χορήγησης των Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμων Σημάτων – Η.Α.Σ. ως εξής:

Το ΗΑΣ σύμφωνα… Continue reading