ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
   
   
    Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 21:55
     
     
     
     

Τα Νέα μας

Παρακολουθήστε video με δηλώσεις στελεχών του κλάδου και φωτογραφικό υλικό από την σημερινή κινητοποίηση – διαμαρτυρία στα διόδια των Αφιδνών.    

Για το video: https://youtu.be/EVXLRzYOaGA 

 

Η ελληνική εμπορευματική μεταφορά συμμετέχει στο 5% του ΑΕΠ, ωστόσο για να κρατηθεί όρθια χρειάζεται τη στήριξη της Πολιτείας. Αυτό μπορεί να γίνει με την υιοθέτηση μέτρων, όπως ανανέωσης του στόλου οχημάτων και ενθάρρυνσης για τη δημιουργία μεγαλύτερων εταιρικών σχημάτων.… Continue reading

Στην οικονομική εφημερίδα «Ναυτεμπορική» δημοσιεύτηκαν, σήμερα (15/1/18), δηλώσεις του προέδρου του ΠΣΧΕΜ, Πέτρου Σκουλικίδη, σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες που έχει επιφέρει στον κλάδο η απαγόρευση χρήσης του παράπλευρου οδικού δικτύου, αλλά και τα υπομνήματα επαγγελματικών φορέων, οι οποίοι ζητούν… Continue reading

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το ΠΣΧΕΜ σας ενημερώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε τα εξής πρόστιμα, για παράνομο καθορισμό τιμών (cartel), στις κάτωθι βιομηχανίες κατασκευής φορτηγών (μεσαίου η βαρέως τύπου):

-DAF (πρόστιμο 752 εκ. ευρω),

-Volvo/Renault (670 εκ.ευρω),

-Iveco (494 εκ. ευρω),… Continue reading

Στην απαγόρευση χρήσης του παράπλευρου οδικού δικτύου και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος των οδικών εμπορευματικών μεταφορών θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ Πέτρος Σκουλικίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ θα μιλήσει στην εκπομπή… Continue reading

Την Κυριακή, 02-07-2017, πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του Π.Σ.Χ.Ε.Μ. Πανελλαδική Γενική Συνέλευση, με την συμμετοχή προέδρων και μελών των Σωματείων και των Ομοσπονδιών του κλάδου.

Θέμα της Γ. Σ. ήταν η πραγματοποίηση ή η αναστολή της προγραμματισμένης, για… Continue reading

Στις 2 Ιουλίου διεξάγεται η γενική συνέλευση των ΦΔΧ Αττικής, Εύβοιας και Νησιών Αιγαίου, η οποία ρίχνει την «αυλαία» των αντίστοιχων γενικών συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν ανά την επικράτεια, λαμβάνοντας χαρακτηριστικά πανελλαδικής συγκέντρωσης.

Η πανελλαδική συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο… Continue reading

ΑΘΗΝΑ  15/05/2017

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Α. ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡ/ΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

1.»ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ  ΕΛΛΑΔΟΣ»

2.«ΠΟΕΜΙΦΑ

3.«ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ν.531/70»

4.«ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ KΕΝΤΡ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

5.«ΟΦΑΕ»

7.»ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ  ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ»

8.»Π.Ο.Σ.Ε.Ι.Ε.Φ.Α. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΑ  «Η… Continue reading

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΧΕΜ. Ειδικότερα, στις 4/3/2017 και ώρα 11η πρωινή, στα γραφεία του Π.Σ.Χ.Ε.Μ., επί της οδού Πειραιώς, αριθ. 4, στον 6ο όροφο, στην αίθουσα της Γ.Σ.Ε.Α.Ε. συνήλθαν όλα τα εκλεγμένα μέλη που προέκυψαν… Continue reading