ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
   
   
    Κυριακή, 27 Μάιος 2018 01:03
     
     
     
     

Στις 2 Ιουλίου διεξάγεται η γενική συνέλευση των ΦΔΧ Αττικής, Εύβοιας και Νησιών Αιγαίου, η οποία ρίχνει την «αυλαία» των αντίστοιχων γενικών συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν ανά την επικράτεια, λαμβάνοντας χαρακτηριστικά πανελλαδικής συγκέντρωσης.

Η πανελλαδική συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Stanley (Οδυσσέως 1, Πλατεία Καραϊσκάκη), έχει ως θέματα τα ακόλουθα:   

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΥΣ

Νέα αίτηση ακυρώσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας για τους παράδρομους Να μην ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι την εκδίκαση της αίτησης ακυρώσεως.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Στο ασφαλιστικό έχουμε υποβάλει αίτηση ακυρώσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας, μαζί με την (ΓΕΣΕΒΕ), την (ΕΣΕΕ), κ.λπ.

Στο ασφαλιστικό, εκτός της αίτησης ακυρώσεως, μαζί με το φορολογικό έχουμε εκπονήσει επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη που αποδεικνύει τις καταστροφικές συνέπειες που έχει για τον κλάδο μας.

Την μελέτη αυτή την έχουμε προωθήσει σε όλους τους αρμόδιους φορείς της χώρας, καθώς και στα αρμόδια όργανα της ευρωπαϊκής ένωσης και διεκδικούμε την κατάργησή τους.   

Άρθρο 104 του πολυνομοσχέδιου

Άρθρο 2/ παρ. 4: πραγματοποιούν διεθνείς μεταφορές και κάτω των 3,5 τόνων,

Άρθρο 2/ παρ. 5: καταργείται η έννοια εθνικές μεταφορές,

Άρθρο 2/ παρ. 10 που προστέθηκε στο νόμο 4233/2014 (ΦΕΚ 22Α) άρθρο 18 και προβλέπει ότι μόνο οι παλιές άδειες μεταβιβάζονται καταργείται,

Άρθρο 2/ παρ. 11: που προστέθηκε στο νόμο 4233/2014 (ΦΕΚ 22Α) άρθρο 18 προβλέπει ενιαία αντιμετώπιση, χωρίς καμία διάκριση σε παλιούς και νέους στην οικονομική επιφάνεια.

ΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ

Καταργείται η παρ. 1 του άρθρου 14 του νόμου 1959/1991 και η παρ. 9 του άρθρου 14 του νόμου 3887/2010 που όριζε τον αριθμό των ρυμουλκούμενων που μπορούσε να θέτει σε κυκλοφορία κάθε ελκυστήρας και το απελευθερώνει πλήρως.

ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ

Πλήρης απελευθέρωση των μισθώσεων ΔΧ και ΙΧ.

Εάν δεν αντιδράσουμε μαζικά και δυναμικά στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις στις 8/7/2017 και ισχύσουν οι διατάξεις του άρθρου 104, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρές εταιρίες θα καταστραφούν και μόνο οι μεγάλες εταιρίες θα επιβιώσουν.

Εάν όμως αντιδράσουμε μαζικά οργανωμένα και δυναμικά στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, εκτός από τα παραπάνω, θα λύσουμε και σημαντικά προβλήματα που εκκρεμούν, όπως π.χ. τη μείωση των τελών διοδίων και την εφαρμογή του κόστους μεταφοράς.

Εάν τα διόδια και το χιλιομετρικό κόστος αναγράφονται χωριστά στην φορτωτική και εισπράττονται υποχρεωτικά, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρές μεταφορικές εταιρίες θα προστατευθούν από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχονται από τις μεγάλες μεταφορικές εταιρίες, τα Ι.Χ. φορτηγά και τα ξένα φορτηγά ελληνικών συμφερόντων.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως αναφέρουμε και στην ανακοίνωση προς τους Συναδέλφους μας, σε όλη τη Χώρα, το Π.Σ.Χ.Ε.Μ., μετά την ψήφιση του Νόμου 3887/2010 και την απελευθέρωση του επαγγέλματος, με πολύ μεγάλες και συνεχείς προσπάθειες κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά τον Νόμο, μετριάζοντας τις καταστροφικές για τον Κλάδο συνέπειες.

Όμως, η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με το άρθρο 104 επανέφερε και επέκτεινε τις προηγούμενες καταστροφικές διατάξεις, και μαζί με νέες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις βάζει οριστικά ταφόπλακα στις προσπάθειες για επιβίωση και ανάπτυξη.

Την νέα καταστροφική για τον Κλάδο κατάσταση για να την ανατρέψουμε και να δώσουμε προοπτική, δεν αρκεί μόνο η δική μας προσπάθεια, αλλά απαιτείται η καθολική συμμετοχή όλων των Συναδέλφων αυτοκινητιστών Φ.Δ.Χ.

Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Κλάδου να πραγματοποιήσουμε επτά συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα για να ενημερώσουμε αναλυτικά τους Συναδέλφους και όλοι μαζί να επικυρώσουμε την απόφαση που πήραμε για κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν ΣΤΙΣ 8/7/2017, ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ.

Όμως στις πέντε από τις έξι συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν, η ανταπόκριση των Συναδέλφων ήταν απογοητευτική και δεν υπήρχαν συγκεκριμένες αποφάσεις των εκπροσώπων των Σωματείων για την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

Για να μην έχουμε τις ίδιες αντιδράσεις και από τους εκπροσώπους των Σωματείων -Μελών μας, παρακαλούμε να πραγματοποιήσετε Γενικές Συνελεύσεις στα Σωματεία και στην Πανελλαδική συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 02/07/2017, στο Ξενοδοχείο STANLEY, ώρα 11π.μ., να έρθετε με την απόφαση που θα πάρετε στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου σας.